Waar ben je naar op zoek?

Flexibel personeel 

Ondernemers zien steeds vaker de voordelen van een flexibele schil. U bepaalt dan als ondernemer namelijk zelf wanneer u personeel nodig heeft. Hierdoor bent u flexibeler, zonder concessies te hoeven doen op het gebied van kwaliteit. En heeft u er wel eens bij stilgestaan dat flexibel personeel ook flexibele arbeidscontracten betekent? Daarover willen we u graag informeren.

Wat houdt een flexibel arbeidscontract in?

U kunt uw medewerkers verschillende flexibele arbeidscontracten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een nulurencontract, een min/max-contract of een inleencontract. U kiest zelf welk arbeidscontract het beste bij uw organisatie past. Toch willen we u adviseren hier goed bij stil te staan. Niet elk arbeidscontract is namelijk even gunstig voor uw bedrijfsvoering. Biedt u een medewerker een arbeidscontract aan voor een vast aantal uren, dan bent u verplicht hem of haar door te betalen, ook wanneer u deze medewerker niet nodig heeft. Een nulurencontract klinkt misschien aantrekkelijker, maar ook dan kan een medewerker na verloop van tijd aanspraak maken op vaste contracturen.

Herkent u het bovenstaande? Dan zult u ook de kracht van een Payrollcontract (een inleencontract) herkennen. Een Payrollcontract is namelijk een arbeidscontract waarbij u geen omkijken heeft naar personele zaken zoals de salarisadministratie en waarbij uw flexibiliteit wordt gewaarborgd. Zo biedt een Payrollcontract u maar liefst  3 jaar contractflexibiliteit. Na deze periode kunt u besluiten of u uw medewerker een arbeidscontract voor onbepaalde tijd aanbiedt

Hoe werkt dit in de praktijk:

Een medewerker solliciteert bij u, maar u wilt gebruik maken van maximale flexibiliteit. U meldt de medewerker aan bij 365 HRM en wij plaatsen uw medewerker bij ons op de Payroll. De medewerker ontvangt een payrollovereenkomst, waarbij de exclusiviteit is gewaarborgd. Ofwel de medewerker werkt bij u en 365 HRM is juridisch werkgever. 

Wilt u ook meer contractflexibiliteit met 365 HRM?

Wij zijn ervan overtuigd dat de behoefte van ondernemers aan flexibiliteit prima te combineren is met goed werkgeverschap. Door het juridisch werkgeverschap over te dragen, krijg u meer tijd om uzelf bezig te houden met waar u goed in bent: ondernemen. U hoeft bijvoorbeeld geen salarisadministratie te onderhouden, geen verplichtingen bij ziekteverzuim en u wordt ontzorgd bij aanpassingen in wet- en regelgeving.

Wilt u meer informatie over flexibel personeel of de voordelen van een flexibel arbeidscontract? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.